ElenaSimic.net

Студентска виза за Нов Зеланд

Студентска виза за Нов Зеланд


Студирањето во Нов Зеланд ви нуди уникатно животно искуство и можност да стекнете меѓународна диплома и образование по врвни стандарди, во мултикултурна средина.

Сепак, запишувањето, аплицирањето и успешното добивање на студенска виза е процес што бара време и познавање на системот за образование во Нов Зеланд, како и познавање на различните услови за добивање студенска виза.

Доколку сакате да ја продолжите вашата виза и да запишете некој друг студијски програм ќе ја имате мојата поддршка за водење на целиот процес.

Работење во текот на студирањето

 • Со студентската виза, меѓународните студенти во Нов Зеланд добиваат можност да работат за време на студирањето.
 • Меѓународните студенти претежно можат да работат пола работно време (20 часа неделно), но доколку студирате докторски студии, ќе можете да работите полно работно време.
 • Правото на работа се дава автоматски со одобрението за студентска виза, така што студентите не мора одделно да аплицираат за работна виза.
 • Партнерите на студентите исто така добиваат можност да работат.

Процедура

 • Советување
 • Упис
 • Добивање на понуда
 • Плаќање на школарина
 • Аплицирање за студентска виза

Предности на студентската виза

 • Нов Зеланд нуди студирање по светски стандарди и нуди на меѓународните студенти одлични услови за студирање
 • постојат бројни активности што можете да ги правите додека студирате, што ви дава можност да стекнете непроценливо животно искуство и да запознаете луѓе од целиот свет
 • добивате можност да работите за време на студиите
 • меѓународните студенти можат да се здобијат со значајно работно искуство по студирањето преку Post-Study Work визата
 • на студентска виза можете да одите со семејството

Услови за добивање на студентска виза за Нов Зеланд

 • мора да имате понуда или да бидете запишани на соодветна образовна институција во Нов Зеланд
 • да сте запишани како full time студент
 • да имате доволно финансиски средства за учење и престој во Нов Зеланд
 • да докажете дека сте веродостоен студент и дека ја користите визата за цели на студирање и обука
 • да сте лице со добар карактер

Студирање во Нов Зеланд

* Future Option е консултантска агенција која обезбедува стручна помош при аплицирање за привремени визи кои ви овозможуваат посета и студирање, како и за веренички и партнер визи за Австралија кои ви овозможуваат траен престој.
* Информациите на страницата, поврзани со работа или миграција во странство, се само за информативни цели.

Одрекување од одговорност: Future Option не се занимава со посредување и наоѓање на работа во странство. Future Option не е агент за вработување или давател на услуги за вработување. Future Option не нуди консултантски услуги за работа во странство.

Важни информации за студентската виза за Нов Зеланд


Адреса

Бизнис центар Евроцентар
Македонска 30, Белград 11000

Работно време

Пон-Пет: 09:00 - 17:00

Е-пошта

contact@elenasimic.net