ElenaSimic.net

Студентска виза за Канада

Студентска виза за Канада


За студии во Канада кои траат подолго од 6 месеци, потребно е да аплицирате за студентска виза. Процесот на упис и аплицирање за студентска виза е сложен и бара бројна документација.

Со мојата стручност и знаење, можам да ви помогнам и да ве водам низ целиот процес на аплицирање за студии во Канада. Целиот процес и секој чекор го работиме транспарентно и со многу трпеливост. Јас ќе ви пружам поддршка и по завршувањето на процесот и вашето пристигнување во Канада.

Доколку сакате да ја продолжите вашата виза и да запишете некој друг студијски програм ќе ја имате мојата поддршка за водење на целиот процес.

Работење во текот на студирањето

 • Со студентска виза добивате право да работите во Канада, што представува значајно финансиско олеснување за меѓународните студенти.
 • Студентски визи ви овозможуваат да работите пола работно време (20 часа неделно) додека наставата е во тек и неограничено за време на распустите во Канада.
 • Кај одредени опции на студии, членовите на семејството т.е. партнерот на носителот на студентската виза има можност да аплицира за open work permit и да работи полно работно време во Канада.
 • Со студентската виза можете да работите на кампусот или надвор од кампусот.

Процедура

 • Советување
 • Упис
 • Receiving an offer
 • Плаќање на депозит и добивање Letter of Acceptance
 • Аплицирање за студентска виза

Предности на студентската виза

 • постојат одлични услови за вработување за време и по студирањето
 • не постои старосна граница за студирање
 • можност за стекнување на квалитетно образование и меѓународно призната диплома
 • можете да додадете членови на вашето семејство (партнер и деца) на апликацијата и да одите на студентска виза во Канада со семејството
 • можете да ја продолжите визата од Канада
 • Post-Graduation Work виза - можност за работа по студирањето во Канада
 • ќе добиете непроценливо животно искуство

Услови за добивање на студентска виза за Канада

 • Да бидете запишани на соодветна образовна институција (Designed Learning Institution)
 • Да бидете запишани како full time студент
 • Да имате Letter of Acceptance
 • Да докажете дека планирате привремено да останете во Канада
 • Да имате доволно финансиски средства за студирање и престој во Канада
 • Да бидете лице со добар карактер
 • Да дадете биометриски податоци
 • Држављани на одредени земји потребно е да поминат лекарски преглед и да докажат дека се во добра здравствена состојба

Студирање во Канада

* Future Option е консултантска агенција која обезбедува стручна помош при аплицирање за привремени визи кои ви овозможуваат посета и студирање, како и за веренички и партнер визи за Австралија кои ви овозможуваат траен престој.
* Информациите на страницата, поврзани со работа или миграција во странство, се само за информативни цели.

Одрекување од одговорност: Future Option не се занимава со посредување и наоѓање на работа во странство. Future Option не е агент за вработување или давател на услуги за вработување. Future Option не нуди консултантски услуги за работа во странство.

Важни информациии за студентската виза за Канада


Адреса

Бизнис центар Евроцентар
Македонска 30, Белград 11000

Работно време

Пон-Пет: 09:00 - 17:00

Е-пошта

contact@elenasimic.net