Студирање во Америка


Секоја година, над еден милион студенти ширум светот одлучуваат да го продолжат своето образование на еден од американските универзитети и колеџи, што Америка ја прават најпосакуваната дестинација за студирање во светот.

Американскиот систем за високо образование, преку неколку илјади колеџи и универзитети, нуди најразлични програми и области на студии.

Предности на студирање во Америка

 • САД има еден од најдобрите универзитетски системи во светот, а американските универзитети се на врвот на ранг листата на најдобри универзитети
 • Студиските програми се разновидни, флексибилни и прилагодливи на различните интереси на студентите, што е една од најатрактивната карактеристика на овој систем.
 • На студентите во текот на студирањето им се нуди најсовремена технологија и најнова техничка опрема поврзана со сите области на студирање, што им овозможува да стекнат одлично знаење и важни професионални вештини.
 • Дипломата од американски универзитет ја отвора вратата кон најголемите глобални компании, од кои многу се со седиште во САД
 • За да се олеснат трошоците на школарините за меѓународните студенти, многу колеџи и универзитети, како и други организации и фондови, нудат различни видови на стипендии

Опции за студирање во Америка

 • Курс по англиски јазик
 • Програми за стручно усовршување (VET програми)
 • Основни студии
 • Graduate certificate и diploma
 • Мастер студии
 • Докторски студии

Студентска виза

Доколку во Америка сте запишале стручни, основни или постдипломски студии, како и курс по англиски јазик, треба да аплицирате за студентска виза за Америка.

Адреса

Бизнис центар Евроцентар
Македонска 30, Белград 11000

Работно време

Пон-Пет: 09:00 - 17:00

Е-пошта

contact@elenasimic.net