Студирање во Нов Зеланд


Нов Зеланд, со своите универзитети, технички и политехнички институти и приватни колеџи, опфаќа широк спектар на стручни и академски студиски програми од сите области на студии.

Нов Зеланд е една од посакуваните студиски дестинации во светот и секоја година прима голем број на меѓународни студенти од целиот свет.

Предности на студирање во Нов Зеланд

 • Сите осум новозеландски универзитети се рангирани меѓу првите 500 во светот, додека Универзитетот во Окленд е меѓу првите 100 во светот
 • Мултикултурна околина, луѓе и култури од целиот свет
 • За време на студиите, меѓународните студенти имаат можност да работат пола работно време за време на семестарот додека е наставата во тек, а за време на празниците и распустите, полно работно време
 • Преку студентските работи, стекнувате работно искуство и имате можност да ги покриете основните трошоци за живот
 • По завршување на одреден степен на студии, постои можност за привремена работа по студирањето со Post-Study Work виза, најмногу до три години
 • Владата на Нов Зеланд, универзитетите, индустријата, добротворните фондации, итн., под одредени услови, нудат различни видови на стипендии за талентирани меѓународни студенти
 • Опуштен и мирен живот, пријатна клима, неверојатна природа и голем број на паркови за одмор и рекреација

Опции за студирање во Нов Зеланд

Постојат различни опции за студирање на Нов Зеланд

 • Курс по англиски јазик
 • Програми за стручно усовршување (VET програми)
 • Основни студии
 • Graduate и Postgraduate Certificate и Diploma
 • Мастер студии
 • Докторски студии

Студентска виза

Ако планирате да студирате во Нов Зеланд на една од стручните или академски програми, како и да посетувате курс по англиски јазик кој трае подолго од три месеци, ќе ви треба студенска виза за Нов Зеланд.

Адреса

Бизнис центар Евроцентар
Македонска 30, Белград 11000

Работно време

Пон-Пет: 09:00 - 17:00

Е-пошта

contact@elenasimic.net