ElenaSimic.net

Туристичка виза за Австралија

Туристичка виза за Австралија


Постојат три визи за кои можете да аплицирате за да ја посетите Австралија за туристички или деловни цели:

Electronic Travel Authority (подкласа 601)

ЕТА е електронско одобрување за посета на Австралија за туристички или деловни цели. Таа е достапна за носителите на пасоши на многу земји и региони во светот. Повеќето ETA визи се издаваат онлајн, од страна на Австралијската имиграцијска служба за туристички агенции или агенти, авиокомпании или други даватели на слични услуги ширум светот. Не постои такса за аплицирање за овој вид виза, но се плаќа надоместок од 20 AUD.

eVisitor (подкласа 651)

eVisitor (подкласа 651) е бесплатна виза за државјани на одредени земји кои во моментот на аплицирање за виза се надвор од Австралија и кои сакаат да ја посетат Австралија за туристички или деловни цели.

600 Visitor Visa (подкласа 600)

Туристичка виза (подкласа 600) е наменета за оние кои сакаат да патуваат во Австралија како туристи, во деловни цели или во посета на роднини или пријатели. Ова е привремена и можеби најпопуларна туристичка виза за Австралија.

Оваа виза има 4 стрима:

  • Туристички стрим:Таа е наменета за оние кои сакаат да патуваат во Австралија на одмор или да посетат роднини или пријатели. Ако аплицирате за оваа виза додека сте во Австралија, мора да бидете во Австралија кога ќе се донесе исходот на вашата апликација. Ако сте надвор од Австралија за време на аплицирањето, исто така мора да бидете надвор од Австралија кога ќе се донесе исходот на вашата апликација.
  • Бизнис стрим:Таа е наменета за бизнис патници кои патуваат во Австралија на пократко деловно патување. Ова вклучува учество на конференции и деловни состаноци. Мора да сте надвор од Австралија во моментот кога ќе поднесете барање за виза, како и кога ќе се добие исходот на апликацијата.
  • Спонзорирана семејна виза:Таа е наменета за луѓе кои патуваат во Австралија во посета на роднини или блиско семејство. Мора да имате спонзор за оваа виза, од кој може да се бара да приложи гарантен депозит. Мора да бидете надвор од Австралија во моментот кога аплицирате за оваа виза, како и во времето на добивање на исходот на апликацијата. Исто така, нема да можете да аплицирате за друга виза по пристигнувањето во Австралија.
  • Статус на одобрена дестинација:Таа е наменета за граѓаните на НР Кина кои патуваат во организирани туристички групи. Морате да бидете надвор од Австралија во моментот на поднесување на барање за виза, како и во моментот кога ќе се донесе исходот на апликацијата.

Туристичка цел значи одмор во Австралија или посета на семејство, роднини и / или пријатели.

Бизнис патување во Австралија вклучува учество во конференции, преговарање или истражување на пазарот за деловни цели.

* Future Option е консултантска агенција која обезбедува стручна помош при аплицирање за привремени визи кои ви овозможуваат посета и студирање, како и за веренички и партнер визи за Австралија кои ви овозможуваат траен престој.
* Информациите на страницата, поврзани со работа или миграција во странство, се само за информативни цели.

Одрекување од одговорност: Future Option не се занимава со посредување и наоѓање на работа во странство. Future Option не е агент за вработување или давател на услуги за вработување. Future Option не нуди консултантски услуги за работа во странство.

Важни информации за туристичката виза за Австралија


Адреса

Бизнис центар Евроцентар
Македонска 30, Белград 11000

Работно време

Пон-Пет: 09:00 - 17:00

Е-пошта

contact@elenasimic.net