ElenaSimic.net

Graduate Certificate и Diploma во Америка

Graduate Certificate и Diploma во Америка


Graduate Certificate и Diploma програмите во Америка се нудат на колеџите и универзитетите, а по степенот на образование, тие доаѓаат по основните студии.

Тие се разликуваат од мастер студиите по тоа што траат пократко и се професионално и практично ориентирани.

Предности на Graduate Certificate и Diploma програмите во Америка

  • Програмите се дизајнирани да го продлабочат стекнатото знаење на основните студии или да го прошират со нови и сродни студиски дисциплини
  • Предноста на на овие програми е што тие се пократки и поефтини од мастер студиите
  • Програмите се фокусирани на професионални и практични вештини што можат да ви помогнат полесно да се вработите
  • Со овие квалификации, ќе можете да ја унапредите својата кариера или да се преквалификувате
  • Со (F) студентската виза, имате можност да работите пола работно време во склоп на кампусот (до 20 часа неделно) во текот на семестарот и полно работно време за време на распустите
  • За време на студиите или откако ќе ги завршите, можете да ја продолжите студентската виза (F) со аплицирање за Practical Training (OPT или CPT) релевантно за вашата област на студирање. Овие воглавном платени пракси траат една година и можат да ви донесат вредно работно искуство. Дипломираните студенти на STEM програмите (наука, технологија, инженерство и математика) можат да аплицираат за STEM OPT пракса која трае две години
  • Ако исполнувате одредени услови, понатаму можете да аплицирате за (H1-B) визата за привремена работа

Битни информации и услови за Graduate Certificate и Diploma во Америка


Адреса

Бизнис центар Евроцентар
Македонска 30, Белград 11000

Работно време

Пон-Пет: 09:00 - 17:00

Е-пошта

contact@elenasimic.net