Студирање во Канада


Со над 8,000 стручни и над 15,000 програми за високо образование кои ги нудат канадските колеџи и универзитети, Канада е една од најпосакуваните дестинации за студирање во странство.

Предности на студирање во Канада

 • Студирањето во Канада подразбира врвно образование. Четири канадски универзитети се рангирани меѓу првите 100 универзитети во светот.
 • Меѓународните студенти со студентската виза имаат можност да работат за време на студирањето во Канада, до 20 часа неделно, што може значајно да ги олесни трошоците за живот.
 • По завршувањето на студиите, дипломираните студенти имаат одлични можности за работа, како во Канада, така и насекаде во светот.
 • Со пристап до врвно образование, возбудливи меѓукултурни искуства и глобално признати квалификации, студирањето во Канада е инвестиција во вашата иднина.
 • Канада нуди релативно пониски школарини за странски студенти во споредба со Велика Британија и САД.
 • Постојат парцијални и целосни стипендии што се нудат на некои колеџи и универзитети
 • Неверојатна природа и чист воздух, мирна и безбедна околина

Опции за студирање во Канада

Постојат различни опции за студирање во Канада

 • Курс по англиски и француски јазик
 • Програми за професионален развој (VET програми)
 • Основни студии
 • Graduate и Postgraduate Certificate и Diploma
 • Мастер студии
 • Докторски студии

Студентска виза

Доколку планирате да се запишете студии во Канада кои што траат подолго од 6 месеци, потребна ви е студентска виза за Канада.

Адреса

Бизнис центар Евроцентар
Македонска 30, Белград 11000

Работно време

Пон-Пет: 09:00 - 17:00

Е-пошта

contact@elenasimic.net