ElenaSimic.net

Курс по англиски и француски јазик во Канада

Курс по англиски и француски јазик во Канада


Курсевите по англиски или француски јазик се идеална опција за идните меѓународн студенти кои имаат намера да студираат, живеат и работат во Канада, а не се сигурни во нивните јазични вештини.

Предности на јазичките курсеви во Канада

  • Доколку не сте сигурни во своето знаење на англискиот или францускиот јазик или не сте положиле ниту еден од потребните испити за упис на студии, овие курсеви се идеална опција за вас
  • За курсевите кои траат до шест месеци потребна е туристичка виза, а за оние кои траат подолго студентска виза
  • Живеењето во мултикултурна средина ќе ви помогне да го научите јазикот побрзо и подобро отколку на класичните курсеви во вашата земја
  • Можете да го икористите периодот на учење на јазик за да се прилагодите на новиот животен стил и новото опкружување, ако подоцна планирате да работите или студирате во Канада
  • По завршувањето на курсот, можете да ја продолжите студентската виза од Канада и да продолжите со студиите

Опции за учење јазици во Канада

Постојат неколку типови на курсеви по англиски и француски јазик во Канада, а некои од најпопуларните опции се:

  • Основно ниво - Овој курс е наменет за почетници и студенти со основно познавање на јазикот, т.е. оние кои сакаат да го научат јазикот за секојдневна употреба, вработување и слично.
  • Академско ниво - Наменети за оние кои сакаат да ги унапредат своите знаења за понатамшно студирање во Канада.
  • Бизнис ниво - Курсевите се дизајнирани за оние кои сакаат да ја подобрат својата способност за комуникација во деловно опкружување и може да се специјализираат во одредени деловни области.
  • Подготовка за полагање на тестови - Наменети за оние кои сакаат да полагаат еден од меѓународните тестови на англиски јазик (IELTS, TOEFL, CAE) или француски (DALF / DELF).

Битни информации и услови за курс по англиски и француски јазик во Канада


Адреса

Бизнис центар Евроцентар
Македонска 30, Белград 11000

Работно време

Пон-Пет: 09:00 - 17:00

Е-пошта

contact@elenasimic.net