ElenaSimic.net

Мастер студии во Америка

Мастер студии во Америка


Американските универзитети и колеџи нудат широк спектар на мастер програми од сите полиња на студии.

Предности на Мастер студиите во Америка

  • Мастер дипломата од американски универзитет е високо ценета не само во САД, туку и насекаде во светот
  • Со (F) студентската виза, имате можност да работите пола работно време во склоп на кампусот (до 20 часа неделно) во текот на семестарот и полно работно време за време на распустите
  • Само 3% од Американците имаат завршено мастер студии, што може да биде шанса за вас при вработувањето ако сакате да останете во оваа земја
  • По завршувањето на мастер студиите, имате можност да го продолжите вашето школување со упис на докторски студии и со продолжување на студентската виза
  • За време на студиите или откако ќе ги завршите, можете да ја продолжите студентската виза (F) со аплицирање за Practical Training (OPT или CPT) релевантно за вашата област на студирање. Овие воглавном платени пракси траат една година и можат да ви донесат вредно работно искуство. Дипломираните студенти на STEM програмите (наука, технологија, инженерство и математика) можат да аплицираат за STEM OPT пракса која трае две години
  • Ако исполнувате одредени услови, понатаму можете да аплицирате за (H1-B) визата за привремена работа

Битни информации и услови за мастер студии во Америка


Адреса

Бизнис центар Евроцентар
Македонска 30, Белград 11000

Работно време

Пон-Пет: 09:00 - 17:00

Е-пошта

contact@elenasimic.net