ElenaSimic.net

Докторски студии во Австралија

Докторски студии во Австралија


Докторските студии претставуваат највисок степен на образование што може да го добиете во Австралија.

Инаку постојат два типа на истражувачки програми во Австралија:

  • Master by Research
  • Докторски студии

Предности на докторските студии

  • Во текот на целиот процес, студентот има поддршка од менторот, избраниот академски експерт во саканата област на студирање
  • Студентите го поминуваат поголемиот дел од студирањето работејќи на својата докторска теза нудејќи свое гледање и придонес во областа на науката што ја студираат.
  • За разлика од многу земји, одбрана на докторската теза обично не е потребна во Австралија
  • Доколку имате завршено Master by Research, можете да аплицирате за Temporary Graduate под post-study visa стримот и да добиете можност да работите полно работно време во период од три години, додека за завршени докторски студии оваа виза ја добивате за период од четири година.

Битни информации и услови за докторски студии во Австралија


Адреса

Бизнис центар Евроцентар
Македонска 30, Белград 11000

Работно време

Пон-Пет: 09:00 - 17:00

Е-пошта

contact@elenasimic.net