ElenaSimic.net

Graduate и Postgraduate Certificate и Diploma во Канада

Graduate и Postgraduate Certificate и Diploma во Канада


Graduate и Postgraduate Certificate и Diploma се студии наменети за студенти и вработени кои сакаат да го надоградат стекнатото знаење на основните студии и да ги унапредат своите кариери, или да го прошират на сродни полиња со цел полесно вработување.

Graduate Certificate i Diploma може да запишат студенти кои имаат завршено основни студии. Овие студии претставуваат еден вид специјализација во полето на интерес.

Postgraduate Certificate i Diploma се сметаат за постдипломски студии кои се професионално ориентирани и траат помалку од мастер студиите.

Предности на Graduate и Postgraduate Certificate и Diploma во Канада

  • Овие програми траат и се поефтини од основните и мастер студиите
  • Програмите се дизајнирани како стручни и тесни професионални специјализации
  • Со овие програми, со практични вештини можете да го надградите теоретското знаење стекнато во основните студии или да го проширите на сродни полиња на студии 
  • Graduate и Postgraduate Certificate и Diploma можат да ви помогнат полесно да најдете работа, да ја унапредувате кариерата или да се преквалификувате преку поврзана специјализација
  • Со студентската виза, вие и вашиот партнер имате право да работите за време на студиите, а по завршувањето на студиите, имате можност да аплицирате за Post-Graduation Work виза која ви овозможува да живеете и да работите во Канада на одреден период по студирањето

Битни информации и услови за Graduate и Postgraduate Certificate и Diploma во Канада


Адреса

Бизнис центар Евроцентар
Македонска 30, Белград 11000

Работно време

Пон-Пет: 09:00 - 17:00

Е-пошта

contact@elenasimic.net