ElenaSimic.net

Стручни (VET) програм во Австралија

Стручни (VET) програм во Австралија


Стручните програми, познати во Австралија како Vocational Studies или VET програми, се дизајнирани да развиваат практични и професионални вештини кои им олеснуваат на студентите да најдат работа и да напредуваат во своите кариери.

Предности на стручните програми во Австралија

  • Работодавците ги ценат стручните програми затоа што се насочени кон развивање на потребните вештини кои се барани на современиот пазар на труд
  • Курсевите за стручно образование и обука можат да ви обезбедат кредити и признати испити на основните студии
  • Стручните програми можат да бидат поповолен и полесен начин ако сакате подоцна да стекнете високо образование и да запишете основни студии затоа што универзитетите признаваат испити од завршените стручни програми, па ќе ви треба пократко време за да ги завршите овие студии

Нивоа на стручни програми

  • Certificate I-IV
  • Diploma
  • Advanced diploma

Битни информации и услови за стручни (VET) програми во Австралија


Адреса

Бизнис центар Евроцентар
Македонска 30, Белград 11000

Работно време

Пон-Пет: 09:00 - 17:00

Е-пошта

contact@elenasimic.net