ElenaSimic.net

Докторски студии во Канада

Докторски студии во Канада


Докторските студии претставуваат највисоко ниво на образование во Канада. Преку високите академски стандарди што ги обезбедуваат, овие програми се препознаваат и се високо ценети на глобално ниво.

Канадските универзитети им нудат на студентите најсовремена опрема и лаборатории, како и високо квалификувани професори и истражувачи кои го претставуваат самиот врв на светската наука и иновациите.

Предности на докторските студии во Канада

  • Високиот квалитет на образованието е загарантиран и квалификациите се признати ширум светот
  • За надарените студенти на додипломските студии, канадските универзитети имаат специјални програми (Non-Terminal Programs) кои се комбинација на мастер и докторски дипломи
  • Поради значајните средства што ги инвестира во високото образование, преку стипендии и истражувачки проекти, Канада е земја на одлични можности за идните доктори, истражувачи и научни работници.
  • Со студентската виза, вие и вашиот партнер имате можност да работите во текот на студирањето
  • По завршувањето на студиите, имате можност да аплицирате Post-Graduation Work виза, што ви овозможува да живеете и да работите во Канада до три години
  • Работното искуство што ќе го стекнете по завршувањето на студиите може да ви помогне да се квалификувате за постојан престој во Канада

Битни информации и услови за докторски студии во Канада


Адреса

Бизнис центар Евроцентар
Македонска 30, Белград 11000

Работно време

Пон-Пет: 09:00 - 17:00

Е-пошта

contact@elenasimic.net