ElenaSimic.net

Студентска виза за Австралија

Студентска виза за Австралија


Процедурата за упис на студии и добивањето на студентска виза не е едноставна и бара добро планирање на секој чекор како би ја оствариле вашата цел и како успешно би добиле студентска виза.

Јас можам да ви помогнам на патот да го остварите вашиот сон така што ќе ве водам низ целата процедура од одбирањето на студијскиот програм па се до аплицирањето за виза. Секој чекор го работиме заедно со многу трпение и транспарентност во целиот процес.

Доколку сакате да ја продолжите вашата виза и да запишете некој друг студијски програм ќе ја имате мојата поддршка за водење на целиот процес.

Работење во текот на студирањето

 • Австралиската студентска виза ви овозможува работа во Австралија. Ова представува финансиско олеснување за секој студент. Право да работите добивате автоматски со добивањето на студентската виза.
 • Обично студентската виза ви овозможува да работите пола работно време (40 саати во период од 14 дена) додека е наставата во тек и неограничено за време на распустите и државните празници во Австралија.
 • Колку можете ра работите како студент секако зависи и од типот на студии кои што ги имате запишано.
 • Членовите на вашато семејство, т.е партнерот на носителот на студентската виза, исто така има право да работи во Австралија.

Процедура

 • Советување
 • Упис
 • Добивање на понуда од образовната институција
 • Плаќање на школарината и добивање на потврда за извршениот упис (Confirmation of Enrollment)
 • Аплицирање за студентска виза

Предности на студентската виза

 • можност за работа во текот на студирањето
 • не постои старосна граница за студирање
 • можност за стекнување на квалитетно образование и меѓународно призната диплома
 • можете да додадете членови на вашето семејство (партнер и деца) на апликацијата и да одите со вашето семејство на студии во Австралија
 • понатаму можете да ја продолжите вашата виза и да аплицирате за нова од Австралија
 • Temporary Graduate (485) виза
 • ќе добиете непроценливо животно искуство

Услови за добивање на студентска виза за Австралија

 • да бидете запишани као full time студент
 • да имате потврда за уписот на студии (Confirmation of Enrollment)
 • да имате здравствено осигурување за меѓународни студенти (OSHC)
 • да докажете дека планирате привремено да престојувате во Австралија
 • да имате доволно финансиски средства за студирање и престој во Австралија
 • да имате положен еден од меѓународно признатите тестови по англиски јазик (IELTS, TOEFL, PTE, итн.). Исклучок е ако студентот запишува курс по англиски јазик во Австралија, ако студентот е државјанин на земја каде што официјално се зборува англиски јазик или ако студентот студирал најмалку пет години во земја каде што офицјално се зборува англиски.
 • да бидете личност со добар карактер
 • државјаните на одредени земји потребно е да направат медицински преглед и да прикажат дека се во добра здравствена состојба

Студирање во Австралија

Опции за студирање во Австралија

Постојат различни опции на студирање во Австралија

* Future Option е консултантска агенција која обезбедува стручна помош при аплицирање за привремени визи кои ви овозможуваат посета и студирање, како и за веренички и партнер визи за Австралија кои ви овозможуваат траен престој.
* Информациите на страницата, поврзани со работа или миграција во странство, се само за информативни цели.

Одрекување од одговорност: Future Option не се занимава со посредување и наоѓање на работа во странство. Future Option не е агент за вработување или давател на услуги за вработување. Future Option не нуди консултантски услуги за работа во странство.

Важни информации за студентската виза за Австралија


Адреса

Бизнис центар Евроцентар
Македонска 30, Белград 11000

Работно време

Пон-Пет: 09:00 - 17:00

Е-пошта

contact@elenasimic.net