ElenaSimic.net

Студирање во Австрија

Студирање во Австрија


Австрија е земја со долга традиција на образование и низ историјата била еден од главните студентски центри во Европа. Австрија е позната по својот квалитетен образовен систем, одлични услови за студирање и бројни високо ценети образовни институции. Во Австрија се нудат над 2000 програми од сите области на студии на повеќе од 70 високообразовни институции. Австрискиот образовен систем се карактеризира со долга традиција и меѓународна репутација за обезбедување врвно образование.

Предности на студирање во Австрија

  • Австрија нуди квалитетни програми во сите области на студии и дипломи кои се ценети низ целиот свет, како и отвореност кон иновации и современо истражување
  • Иако германскиот јазик е главен јазик на кој се нудат сите студиски програми, има сè поголем број програми кои се нудат и на англиски јазик.
  • Австрија е една од поволните студиски дестинации, со поволни школарини на државните институции и умерени животни трошоци
  • Како една од најпопуларните студиски дестинации, австриските градови нудат живописно мултикултурно опкружување и можности за поврзување и запознавање на луѓе од целиот свет
  • Меѓународните студенти во Австрија, под одредени услови, можат да работат пола работно време за време на нивните студии, што може да биде добра опција за стекнување вредно искуство и конекции
  • Австрија нуди различни можности покрај самото студирање, од импресивна природа и можности за спортски активности, особено во зима, до богата културна и социјална содржина во градовите низ Австрија
  • Австрија е рангирана при врвот на листата на земји со највисоко ниво на квалитет на живот и безбедност

Опции за студирање во Австрија

Постојат различни опции за студирање во Австрија:

Курс по германски јазик
Основни академски студии
Мастер студии
Докторски студии

Студентска виза за Австрија

На студентите кои доаѓаат од Европската унија, Европската економска област и Швајцарија не им е потребна виза или дозвола за престој за да студираат во Австрија. Студентите кои доаѓаат од трети земји и сакаат да студираат во Австрија мора да имаат соодветна дозвола. Студентите на кои не им е потребна виза за влез во Австрија, можат веднаш да аплицираат за дозвола за престој во Австрија.

Адреса

Бизнис центар Евроцентар
Македонска 30, Белград 11000

Работно време

Пон-Пет: 09:00 - 17:00

Е-пошта

contact@elenasimic.net