ElenaSimic.net

Studenti i u 2023. ne moraju da odlaze na intervju u Ambasadu SAD

  • Početna
  • /
  • Blog
  • /
  • Studenti i u 2023. ne moraju da odlaze na intervju u Ambasadu SAD

Studenti i u 2023. ne moraju da odlaze na intervju u Ambasadu SAD


Stejt department SAD-a je 23. decembra 2022. godine objavio da je državni sekretar produžio ovlašćenja konzularnih službenika da ne zahtevaju lični intervju za vizu do 31. decembra 2023. godine, što znači da studenti i u 2023. ne moraju da odlaze na intervju u Ambasadu SAD-a.

Skoro 7 miliona neimigrantskih viza izdato je u 2022. godini bez odlaska na intervju, a sve u cilju smanjenja vremena čekanja koje se prolongiralo zbog Covid-19 pandemije.

Pored studenata, ova mogućnost odnosi se i na aplikante za J i M vize, koje su potrebne onima koji planiraju da idu na Vocational programe i Work&Travel, kao i za još neke tipove viza za SAD.

Prethodni ustupak o neodlaženju na lični intervju za one koji obnavljaju bilo koju vrstu vize u nekoj od ovih kategorija u roku od četrdeset osam meseci od isteka prethodne vize ostaje na snazi do daljnjeg.

Stejt department ipak upozorava aplikante za vizu da će u nekim okolnostima i dalje biti potrebni lični intervjui i podstiče svakog aplikanta za vizu da proveri na sajtu američkog konzulata koji će obraditi aplikaciju kako bi potvrdio informacije u vezi sa neimigrantskih uslugama.

Izvor: Preko Bare

Adresa

Poslovni centar Eurocentar
Makedonska 30, Beograd 11000

Radno vreme

Pon-Pet: 09:00 - 17:00