ElenaSimic.net

Prednosti studiranja u Kanadi

Prednosti studiranja u Kanadi


Prva asocijacija na Kanadu mogu biti sneg, hokej i dabrovi, ali Kanada ima još mnogo toga da ponudi, posebno kada je obrazovanje u pitanju.

Kanada je jedna od najpopularnijih destinacija za studiranje na svetu i beleži rast od preko 65% u broju međunarodnih studenata u poslednjih 7 godina. Kanada je zemlja sa najobrazovanijim stanovništvom, gde čak 56% odraslog stanovništva je završilo neke studije nakon srednje škole, a među najbolje rangiranih 100 univerziteta na svetu čak 5 je iz Kanade.

Postoje brojne prednosti koje Kanada nudi međunarodnim studentima.

Relevantno i priznato obrazovanje

Diplome stečene na obrazovnim institucijama u Kanadi su priznate svuda u svetu. Kanada ulaže značajna sredstva u obrazovni sektor, zbog čega su studijski programi na kanadskim obrazovnim institucijama, jedni od najmodernijih i najkvalitetnijih na svetu, a uslovi studiranja jedni od najsavremenijih.

Kanadsko obrazovanje prati trendove i potrebe industrije, pogotovo na koledžima gde studije često uključuju praksu, a studenti stiču znanja i iskustava koji su traženi na budućim poslovima.

Školarine i troškovi života

Kada se uzmu u vidu zemlje engleskog govornog područja, poput Amerike i Velike Britanije, školarine u Kanadi su daleko pristupačnije i niže za oko 10,000 do 20,000 CAD.

Takođe troškovi života (smeštaj, hrana, javni prevoz) su takođe niži kada kada su anglofone zemlje u pitanju.

Pravo na rad tokom i nakon studiranja

Međunarodni studenti u Kanadi imaju pravo da rade 20h nedeljno tokom studija, što im može olakšati troškove studiranja i života u Kanadi. Prosečno međunarodni studenti, za neke klasične studentske poslove, mogu da zarade oko 15CAD po satu.

Određeni studijski programi, uključuju obaveznu Co-Op plaćenu praksu, koja značajno pomaže u sticanju relevantnog radnog iskustva u struci tokom studiranja.

Nakon završenih stručnih studija i studija visokog obrazovanja na podobnim obrazovnim institucijama, u trajanju od 9 meseci ili duže, međunarodni studenti stiču pravo da apliciraju za Post Graduation Work Permit kako bi ostali još neko vreme da žive i rade u Kanadi. Ova viza može da se izda na period od 9 meseci do 3 godine, sve u zavsnosti od toga koliko su trajale studije.

Mogućnost rada tokom i nakon studija otvara mogućnosti za razvoj karijere, sticanje različitih poslovnih kontakata i dalji ostanak u Kanadi.

Mogućnost odlaska na studije sa porodicom

Studiranje u Kanadi, međunarodnim studentima nudi mogućnost da sa sobom povedu bračnog ili vanbračnog partnera i decu. Ovo predstavlja veliku prednost, jer studenti koji imaju porodicu ne mora da budu razdvojeni od svojih najbližih članova porodice tokom studija.

Upisivanjem određenih studija, partner stiče pravo da aplicira za Open Work Permit i tako ostvari pravo da radi tokom boravka u Kanadi, što može predstavljati veliku finansijsku olakšicu tokom studija.

Takođe u Kanadi, obrazovanje dece međunarodnih studenata u državnim školama je besplatno, što nije slučaj sa nekim drugim zemljama.

Multikulturalnost i internacionalno studentsko iskustvo

Studiranje u razvijenoj i multikulturalnoj sredini ne mora doneti beneficije samo u vidu obrazovanja i buduće karijere, već i u pogledu iskustva. Međunarodni studenti su u mogućnosti da steknu prijatelje iz različitih delova sveta, da isprobaju različita jela, da iskuse običaje drugih naroda i da se kulturno oplemene.

Studiranje u Kanadi predstavlja jednistveno životno iskustvo koje studente može naučiti snalaženju u različitim životnim situacijama, komunikaciji sa ljudima različitih kultura, tolerantnosti u odnosu sa drugim ljudima, različitim veštinama i vrednostima i pre svega razumevanju i zahvalnosti na svakoj prilici koju vam život pruži.

Priroda

Priroda u Kanadi je nešto što zaista svakoga može da ostavi bez daha!

Kanada je zemlja sa najvećim brojem jezera na svetu i brojnim nacionalnim parkovima, rekama i prirodnim bogatstvima.

Kanada je prirodno stanište i mnogih retkih i jedinstvenih biljaka, ali i životinja kao što su grizli medved, los, sivi vuk, mrmot, bizon i druge.

Tokom studiranja u Kanadi, studenti mogu da posete različite atrakcije i nacionalne parkove, i iskuse aktivnosti poput planinarenja, skijanja, pecanja, biciklizma, kampovanja, što će definitivno upotpuniti iskustvo studiranja.

Klima

Klima u Kanadi je nešto što se možda na prvi pogled neće svideti svima, jer Kanadu obično zamišljamo zavejanu i hladnu, međutim, Kanada je velika zemlja, i klima nije ista u svim njenim krajevima.

Klima na granici sa SAD-om je najprijatnija, sa najizraženijim godišnjim dobima.

Pozivnica za Future Fair 2023

Pozivamo Vas na sajam obrazovanja i stipendija "Future Fair”, koji će se održati u Beogradu 31. oktobra 2023 (utorak), u organizaciji agencije za studije u inostranstvu Future Option.

U fokusu ovogodišnjeg Future Fair sajma su zemlje engleskog govornog područja.

Na ovogodišnjem sajmu će se predstaviti veliki broj univerziteta i koledža, koji pokrivaju programe i oblasti studiranja kao sto su IT, inženjerstvo, obrazovanje, medicina, turizam i ugostiteljstvo, sport, dizajn, menadžment, pravo, poljoprivreda, ekonomija i druge.

 

Zašto treba da dođete na sajam?

  • Imaćete priliku da se upoznate sa predstavnicima obrazovnih institucija i da iz prve ruke saznate sve informacije o ponudama studijskih programa
  • Istražite širok spektar dostupnih stipendija
  • Saznaćete sve informacije o mogućnostima rada u toku studiranja i atraktivnim poslovnim prilikama nakon studija
  • Upoznaćete se sa procedurom i uslovima za upis i dobijanje vize
  • Imaćete mogućnost da čujete iskustva naših studenata koji studiraju u ovim zemljama


Svi posetioci sajma učestvuju u nagradnoj igri, u kojoj vas očekuju vredne nagrade, a glavna nagrada je avionska karta za Australiju.

Sačuvajte 31. oktobar u svom kalendaru za ovaj jedinstven događaj koji može da vam promeni život!

𝗕𝗘𝗢𝗚𝗥𝗔𝗗, Srbija
Datum: 31. oktobar 2023 (Utorak), 17:00 - 20:00
Mesto: Hotel Hyatt, Milentija Popovića 5, Novi Beograd
Besplatna registracija na linku: www.futureoption.net/sr/registraciona-forma-za-ucesnike-dogadjaj

Ulaz na sajam je besplatan, ali je registracija obavezna zbog ograničenog broja mesta.

* Nakon uspešne registracije, dobićete potvrdu na vaš email

Adresa

Poslovni centar Eurocentar
Makedonska 30, Beograd 11000

Radno vreme

Pon-Pet: 09:00 - 17:00