ElenaSimic.net

Kanada otvara granice za sve vakcinisane putnike

Kanada otvara granice za sve vakcinisane putnike


Kao rezultat ubrzane vakcinacije i manjeg broja novozaraženih od COVID-19, kanadske vlasti od 7. septembra olakšavaju mere za ulazak u Kanadu i otvaraju granice za sve putnike koji su potpuno vakcinisani i koji ispunjavaju sve uslove ulaska u Kanadu, pod uslovom da je epidemiološka situacija i dalje povoljna.

Vakcinisani putnici koji ispune sve uslove mogu biti oslobođeni obaveznog karantina po dolasku u Kanadu i ponovnog testiranja na prisustvo virusa. Da li putnici ispunjavaju sve uslove za oslobođenje od mera odlučuju oficiri granične policije prilikom ulaska u Kanadu.

Uslovi koje putnici moraju da ispune su sledeći:

  • Potpuna vakcinacija - Potpuno vakcinisani putnici su oni koji su primili obe doze vakcine koja je priznata u Kanadi najmanje 14 dana pre poletanja za Kanadu. Vakcine koje su trenutno priznate u Kanadi su Pfizer-BioNTech, AstraZeneca/Covishield, Moderna i Janssen/Johnson & Johnson.
  • ArriveCan aplikacija – Dokaz o potpunoj vakcinaciji i informacije o putovanju moraju biti unete na ArriveCan aplikaciju pre putovanja. Sertifikat o vakcinaciji mora biti preveden na engleski ili francuski jezik, ukoliko vec nije izdat na nekom od ovih jezika.
  • Negativan PCR test – Svi putnici moraju imati negativan PCR test kako bi im se dozvolio ulazak u avion i putovanje u Kanadu.
  • Zdravstveno stanje – Prilikom ulaska u Kanadu se procenjuje zdravstveno stanje putnika, putnici ne smeju imati simptome virusa kako bi ispunili uslove ulaska bez karantina.
  • Sertifikat o vakcinaciji na uvid – Putnici treba da imaju spreman sertifikat o vakcinaciji da daju na uvid oficirima granične policije.

S obzirom na to da se na licu mesta odlučuje o tome da li su putnici oslobođeni mera karantina i ponovnog testiranja, svi putnici moraju imati pripremljen plan karantina za svaki slučaj.

Još jedna bitna olakšica koja je najavljena je ukidanje hotelskog karantina. Počevši od 9. avgusta, ukida se trodnevni hotelski karantin za sve putnike koji putuju u Kanadu vazdušnim putem.

Treća olakšica se tiče proširene liste aerodroma koji će moći ponovo da primaju internacionalne letove. Lista na kojoj su bila četiri aerodroma u Torontu, Montrealu, Kalgariju i Vankuveru je proširena i od 9. avgusta će moći i aerodormi u Halifaksu, Kvebeku, Otavi, Vinipegu i Edmontonu da primaju internacionalne letove.

 

Adresa

Poslovni centar Eurocentar
Makedonska 30, Beograd 11000

Radno vreme

Pon-Pet: 09:00 - 17:00