ElenaSimic.net

Američka ambasada u Beogradu počinje da procesira aplikacije za turističke vize

  • Početna
  • /
  • Blog
  • /
  • Američka ambasada u Beogradu počinje da procesira aplikacije za turističke vize

Američka ambasada u Beogradu počinje da procesira aplikacije za turističke vize


Počevši od 5. avgusta 2021. godine, ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu počinje ponovo da procesira aplikacije za turističke vize.

Procesiranje aplikacija za ovu kategoriju neuseljeničkih viza je bilo privremeno obustavljano usled epidemiološke situacije i velikog broja aplikacija svih kategorija koje je ambasada procesirala.

Kapacitet procesiranja ovih aplikacija je za sada veoma ograničen, odnosno ograničen je broj termina za konzularni intervju koji je na raspolaganju za ovaj tip viza. Termini za intervju se dodeljuju preko zvaničnog sistema za zakazivanje termina, po principu ko prvi zakaže. Postoji mogućnost apliciranja za hitno procesiranje, samo u izuzetnim slučajevima poput putovanja zbog medicinskog lečenja ili smrti bliskog člana porodice.

Ono što treba imati na umu je da ambasada u Beogradu procesira aplikacije za turističke vize samo za državljane Srbije i aplikante koji imaju stalni boravak u Srbiji.

Aplikantima koji su podneli aplikaciju i platili taksu je trajanje važenja takse produženo do 30. septembra 2022. godine, usled ograničenog broj termina za razgovor u ambasadi.

Uslovi ulaska u Ameriku ostaju nepromenjeni. Na snazi je i dalje predsednička proklamacija kojom se zabranjuje ulazak u Ameriku iz određenih zemalja, među kojima su sve zemlje Šengenskog sporazuma, kao i Ujedinjeno kraljevstvo i Irska. Pre poletanja je neophodno imati negativan Covid19 test ne stariji od 3 dana ili dokaz o preležanom virusu u prethodnih 90 dana.

Adresa

Poslovni centar Eurocentar
Makedonska 30, Beograd 11000

Radno vreme

Pon-Pet: 09:00 - 17:00