ElenaSimic.net

Susret sa Australijom

Susret sa Australijom


Pozdrav svima, nadam se da će naše iskustvo pridonijeti vašem izboru, kao što je i nama pomoglo kada smo preispitivali svoje odluke za budućnost. Ideja za posjetu ove države, meni i suprugu prvobitno je došla od porodice koju imamo ovde u Australiji, mladi smo i htjeli smo da ostvarimo nova iskustva dok smo jos uvijek sami. Malo smo razmislili i odlučili da pokušamo, nismo imali šta da izgubimo. S obzirom da sam ja već posjećivala Australiju prije par godina, već tada mi se jako dopalo, osjećala sam se kao kod kuće i željela sam da se moj suprug uvjeri u ljepote ove države i naroda koji živi ovdje. Kada smo odlučili da želimo da idemo, došao je korak da pronađemo agenta koji će nas uputiti šta i kako treba da uradimo, i tada smo pronašli Elenu i stupili smo u kontakt sa njom. Na samom startu nam se dopala jer je bila otvorena za komunikaciju i jako iskrena, rekla nam je naše mogućnosti i počeli smo da pripremamo papire.

Susret_sa_Australijom_Mara_i_Srdjan_1

Bio je to proces koji je zahtijevao mnogo strpljenja, ali na kraju se sve isplatilo. Elena i njene koleginice su dale sve od sebe da nam odgovore na sva naša pitanja kojih je bilo mnogo i da pripreme za aplikaciju za vizu bude dovedena do perfekcije i mnogo im hvala na tome. Kada smo dobili vizu jako brzo smo se uputili za Australiju. Bio je to put pun pobrkanih emocija, bili smo malo tužni sto ostavljamo prijatelje i porodicu u Bosni, ali sa druge strane bili smo tako uzbuđeni jer nas je čekala porodica u Australiji i sva ta nova iskustva. Ubrzo nakon dolaska došlo je vrijeme za moj kurs engleskog jezika, trebala sam da krenem i bila sam jako uzbuđena. Kada sam došla tamo prvi dan, svi su bili jako ljubazni i puni razumijevanja, potrudili su se da se osjecam dobrodošlo. Evo nakon 9 mjeseci provedenih ovdje, upoznala sam mnogo dragih ljudi u toj školi, sklopila mnogo prijateljstava, upoznala ne samo Australiju i njenu kulturu nego i razne druge kulture iz mnogo drugih država koja su me mogu reći oduševile. Takođe, tu su i učitelji koji se takođe maksimalno trude da nam objasne i izađu u susret šta god da nam je potrebno.

Susret-sa-Australijom_Mara_i_Srdjan_2

Još jedna jako važna stvar koja nam se dopala ovde, a to je što uz studiranje imate mogućnost da radite pola radnog vremena, što je dovoljno da živite normalno i da plaćate svoje obaveze, što je jako važno za ovako veliki korak kada znate da ćete biti finansijski osigurani. Ni jedan početak naravno nije lak, ali nije ništa što ne možete preživjeti. Naše lično iskustvo iz Australije je predivno, znam koliko vam je teško da se odlučite na ovako nešto, jer je to jako veliki korak u životu i nama samim je bio, ali budite sigurni da nećete pogriješiti i nećete se pokajati niti jednog trenutka. Ovde ce svako da vas dočeka sa lijepom riječi. Živite svoje snove, vi to možete!

Izvor: Budi Kengur

Adresa

Poslovni centar Eurocentar
Makedonska 30, Beograd 11000

Radno vreme

Pon-Pet: 09:00 - 17:00