ElenaSimic.net

Iskustvo online nastave u Australiji u toku pandemije

Iskustvo online nastave u Australiji u toku pandemije


Studiranje u inostravstvu je oduvek bio moj neostvaren san i velika želja. Nakon završetka osnovnih studija na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi, smer košarka, moja želja je bila da nastavim da se usavršavam. Moj fokus pri izboru bio je usmeren na zemlje engleskog govornog područja, pre svih Australije, Kanade i SAD.

Pošto sam odbijen na viziranju za američku studentsku vizu, težište mog interesovanja prebačeno je na Australiju. Neprekidno istrazujući i tragajući za opcijama, na internetu sam naišao na prijavu za sajam Australijskog obrazovanja. Nisam mnogo oklevao i prijavio sam se, što će se na kraju ispostaviti kao krucijalna odluka. Na sajmu sam uz pregršt novih informacija o Australiji i njenom obrazovnom sistemu upoznao Elenu i njen tim. Njihovo znanje i harizma uz moju želju, olakšali su moj izbor agencije i Australije kao destinacije za nastavak mojih studija.

Proces upisa nije ni malo lak, ali je uz perfektnu organizaciju i tajming Eleninog tima, sve prošlo glatko. Da bi se došlo u situaciju da se aplicira i da ceo proces počne, potrebno je predstaviti širu sliku svog prethodnog obrazovanja, ali i izjasniti se o željama i planovima za nastavak studija. Pošto sam već jednom odbijen za Američku studenstku vizu, mislio sam da će to predstavljati problem za dobijanje Australijske vize, ali me je Elenin odgovor uverio da to nije nikakav problem.

Savršeno napravljen plan za dalje apliciranje doveo me do izbora Torrens Univerziteta u Sidneju i njihovog master programa za menadžment u sportu. Sledeći koraci bili su usmereni na testove engleskog jezika i prikupljanje papirologije za program. Posto nisam uspeo da prođem potrebne testove engleskog jezika, prijavio sam se za kurs engleskog jezika u trajanju od 3 meseca , takođe na Univerzitetu Torrens, koji je ujedno i uslov za moj nastavak studija na master programu.

Usled pandemije cela moja prijava se odužila i ceo proces je prilično potrajao (umesto u martu, prijavio sam se za viziranje u avgustu), sve to me nije obeshrabrilo, jer sam za to vreme imao podršku Elene i njenog tima. Posle mesec dana od apliciranja i svakodnevnog iščekivanja, konačno je stigao i odgovor, i to kakav, VAŠA VIZA JE ODOBRENA! Sav moj trud se konačno isplatio.

Nakon par meseci počela su i online predavanja engleskog jezika. Što se tiče samih predavanja i online nastave, sve je organizovano do najsitnijih detalja. Predavanja se održavaju od ponedeljka do petka od 7-11:30 ujutru, tiču se usavršavanja engleskog jezika, dakle čak iako znate engleski jezik, pohađanje kursa može da vam pomogne, jer se na taj način navikavate na australijski akcenat, koji je veoma specifičan. Grupu za englesku nastavu čini 10-15 studenata iz celog sveta. Što se same nastave tiče, veoma je interaktivna i zanimljiva i što je najbitnije, može mnogo da se nauči! Fokus profesora je na usavršavanju svih aspekata engleskog jezika (pisanja, čitanja, pričanja,slušanja), i ima za cilj da vas uvede u svet engleskog akademskog jezika, koji je bitan za nastavak studija (bachelor, master ili doktorske studije).

Ovu priliku koristim da se zahvalim agenciji Future Option i da ih preporučim svim budućim studentima koji odluče da svoj obrazovni put nastave u Australiji. Do sledećeg teksta, sve najbolje kako agenciji Future Option tako i budućim studentima.

Adresa

Poslovni centar Eurocentar
Makedonska 30, Beograd 11000

Radno vreme

Pon-Pet: 09:00 - 17:00