ElenaSimic.net

Australija ukida vakcinaciju kao uslov za ulazak međunarodnih putnika u zemlju

  • Početna
  • /
  • Blog
  • /
  • Australija ukida vakcinaciju kao uslov za ulazak međunarodnih putnika u zemlju

Australija ukida vakcinaciju kao uslov za ulazak međunarodnih putnika u zemlju


Od 6. jula međunarodni putnici će moći da putuju u i iz Australije, bez da moraju da prijave svoj status vakcinacije protiv COVID-19, najavio je danas ministar zdravstva Australije, Mark Batler.

Odluka o izmenama i dopunama Zakona o biološkoj bezbednosti iz 2015. godine , kako bi se uklonili ovi zahtevi, zasnovana je na savetu glavnog medicinskog službenika, profesora Pola Kelija.

Putnici će i dalje morati da se pridržavaju svih preostalih zahteva za COVID-19 avio-kompanija i prevoznika, kao i drugih zemalja, država i teritorija.

Takođe ministarka unutrašnjih poslova Australije, Kler O’Nil najavila je ukidanje zahteva međunarodnim putnicima i Australijancima za popunjavanje digitalne deklaracije putnika (Digital Passenger Declaration).

Ukidanje svih COVID-19 mera predstavlja veliko olakšanje svim međunarodnim putnicima, koji od otvaranja granica do sada, nisu mogli da putuju u Australiju zbog uslova o vakcinaciji i predstavlja okončanje jedne od najrestirktivnijih politika kontrole granica, koju je vodila Australija u poslednje dve godine.

Adresa

Poslovni centar Eurocentar
Makedonska 30, Beograd 11000

Radno vreme

Pon-Pet: 09:00 - 17:00