Studentska viza

Studentska viza za Australiju


Procedura upisa na studije i dobijanje studentske vize nije jednostavna i zahteva dobro planiranje svakog koraka kako biste ostvarili vaš cilj i uspešno dobili studentsku vizu.

Ja mogu da vam pomognem na putu da ostvarite vaš san tako što ću vas voditi kroz celu proceduru od odabira vašeg studijskog programa pa sve do apliciranja za vizu. Kroz čitav proces, svaki korak radimo zajedno transparetnosto i sa puno strpljenja. Ja ću vam pružiti podršku i nakon završetka procesa i vašeg dolaska u Australiju.

Rad tokom studiranja

  • Studentska viza vam omogućava rad u Australiji. Ovo  predstavlja finansijsku olakšicu za svakog studenta. Pravo da radite dobijate automatski sa studentskom vizom.
  • Obično studentska viza omogućava da radite pola radnog vremena (40 sati u periodu od 14 dana) dok je nastava u toku i neograničeno za vreme raspusta i državnih praznika u Australiji.
  • Koliko možete da radite kao student u Australiji svakako zavisi i od tipa studija koje ste upisali.
  • Članovi porodice t.j partner nosioca studentske vize ima takođe pravo na rad u Australiji.

Procedura

  • Savetovanje
  • Upis
  • Dobijanje ponude
  • Plaćanje školarine i dobijanje potvrde o upisu (Confirmation of Enrollment)
  • Apliciranje za studentsku vizu

Prednosti studentske vize

  • mogućnost rada u toku studiranja
  • ne postoji starosna granica za studiranje
  • mogućnost sticanja kvalitetnog obrazovanja i internacionalno priznate diplome
  • možete da dodate vaše članove porodice (partner i deca) na aplikaciju i da idete sa porodicom u Australiju
  • možete da produžite vizu iz Australije
  • Temporary Graduate (485) viza
  • dobićete neprocenljivo životno iskustvo

Uslovi za dobijanje studentske vize

  • da budete upisani kao full time student
  • da imate potvrdu o upisu (Confirmation of Enrollment)
  • da imate zdravstveno osiguranje za međunarodne studente (OSHC)
  • da dokažete da planirate da privremeno ostanete u Australiji
  • da imate dovoljno finansijskih sredstava za studiranje i boravak u Australiji
  • da imate položen neki od međunarodno priznatih testova engleskog jezika (IELTS, TOEFL, PTE itd.). Izuzetak je ukoliko student upisuje kurs engleskog jezika u Australiji, ukoliko je student državljanin zemlje engleskog govornog područja ili ukoliko je student studirao bar pet godina u zemlji engleskog govornog područja.
  • da budete osoba dobrog karaktera
  • državljane određenih zemalja potrebno je da rade lekarski pregled i da prikažu da su u dobrom zdravstvenom stanju.

Studiranje u Australiji


Opcije studiranja u Australiji

Postoje različite opcije studiranja u Australiji

  • Kursevi engleskog jezika
  • Programi za stručno usavršavanje (VET programi)
  • Osnovne studije
  • Postdiplomske studije
  • Doktorske studije

Bitne informacije o Studentskoj vizi za Australiju


Savetovanje i priprema za Vize za Australiju

Savetovanje možete zakazati svakog radnog dana u kancelariji u Makedonskoj 30 u Beogradu, a pre toga potrebno je da popunite upitnik procene profila.

Adresa

Poslovni centar Eurocentar
Makedonska 30, Beograd 11000

Radno vreme

Pon-Pet: 09:00 - 17:00