Radna viza za Australiju

Radna viza u Australiji


Australijska 457 viza je najpoznatija privremena radna viza koja omogućava poslodavcima da sponzorišu radnike iz inostranstva za neke deficitarne pozicije. 457 viza je trenutno najčešća viza za zapošljavanje inostranih radnika.

Viza 457 može da se izda najviše na četiri godine i radno iskustvo stečeno u Australiji na ovoj vizi  može vas dovesti do trajnog boravka u Australiji kroz sponzorstva od strane poslodavca ili preko programa migracije za kvalifikovane radnike.

Postoji tri koraka u procesu apliciranja za vizu:

  • Sponzorstvo Poslodavci mora da dobiju odobrenje da sponzorišu i regrutuju radnike iz inostranstva. Kada je sponzorstvo odobreno, to važi tri godine i omogućava poslodavcima da nominuju neograničen broj radnih pozicija u ovom periodu.
  • Nominacija Poslodavci moraju da nominuju svaku poziciju koju žele da popune radnicima iz inostranstva. Nominacija se mora odnositi na neku od deficitarnih zanimanja u Australiji na dugoročnoj (MLTSSL) ili kratkorocnoj listi (STSOL) deficitarnih zanimanja.
  • Apliciranje za vizu Nominovani radnici iz inostranstva mora da apliciraju za 457 vizu da bi ušli u Australiju. Aplikanti ove vize mora da dokažu da su kvalifikovani za nominovanu poziciju i da im bude ponuđena plata koja nije manja od one naznačene u nominaciji.

Bitne informacije o Radnoj vizi za Australiju


Savetovanje i priprema za Vize za Australiju

Savetovanje možete zakazati svakog radnog dana u kancelariji u Makedonskoj 30 u Beogradu ili online putem Skype/Viber-a, a pre toga potrebno je da popunite upitnik procene profila.

Adresa

Poslovni centar Eurocentar
Makedonska 30, Beograd 11000

Radno vreme

Pon-Pet: 09:00 - 17:00