Iseljenička viza za Australiju

Iseljenicke vize za kvalificirane radnike u Australiji


Svrha Skilled Migration Program jest privući visoko kvalificirane ljude da migriraju u Australiju.

Temeljni zahtjevi

  • Godine - morate imati ispod 45 godina u trenutku apliciranja za ovu vizu.
  • Engleksi jezik - trebate imati zadovoljavajuću razinu znanja engleskog jezika kako biste radili u Australiji ( položen IELTS test najmanje s ocjenom 6)
  • Nominirano zanimanje - morate biti kvalificirani i imati iskustva za zanimanje koje se nalazi na dugoročnoj ili kratkoročnoj listi deficitarnih zanimanja (MLTSSL/STSOL list)
  • Procjena vještina - vaša znanja i vještine moraju biti pozitivno procijenjeni od mjerodavne asocijacije vašeg nominiranog zanimanja.
  • Liječnički pregled - morate proći liječnički pregled i dokazati da ste u dobrom zdravstvenom stanju.
  • Procjena karaktera - morate biti osoba dobrog karaktera, uglavnom to znači da morate proći provjeru kaznene evidencije, tj dokazati da niste osuđivani.

Skupljanje bodova/ Test bodova

Kako biste aplicirali za iseljeničku vizu temeljem kvalifikacija potrebno je dobiti poziv od imigracijskog ureda Australije. Za dobivanje poziva za apliciranje za vizu, morate proći provjeru vještina kroz test skupljanja bodova. Bodove možete prikupiti temeljem različitih stavki kao što su:

  • Godine
  • Radno iskustvo
  • Znanje engleskog jezika
  • Obrazovanje
  • I još par drugih kategorija

Trenutno, za polaganje testa t.j. prikupljanje potrebnih bodova morate prikupiti 65 bodova. Međutim imajte u vidu da iako skupite 65 bodova na testu, to vam ne jamči da ćete dobiti poziv za apliciranje za vizu. Pogledajte bodovnu tablicu kako biste izračunali broj bodova koje možete prikupiti.

Skill Select

Kako biste aplicirali za iseljeničku vizu, u obvezi ste se najprije registrirati i očitovati svoju zaintersiranost (EOI)  za apliciranje za ovu vizu putem Skill Select-a . Tek kada podnesete EOI možete vas pozvati australijska vlada, poslodavci iz Australije ili državna tijela da aplicirate za svoju skilled vizu

Nakon što prime poziv za apliciranje za vizu od imigracijskog ureda Australije, podnositelji aplikacija imaju 60 dana za apliciranje za vizu. Ako niste primili poziv, znači da niste kvalificirani za apliciranje za vizu.

Podklase iseljeničke vize temeljem kvalifikacija

Postoji više podklasa skilled vize:

Skilled Independent Podklasa 189

Ova viza ima trajni karakter, ona ne zahtjeva sponzorstvo rodbine, države ili teritorijalne vlade.

Skilled Nominated Podklasa 190

Skilled nominated (podklasa 190) je trajna viza koja ima uvjet da aplikanta nominira država ili teritorijalna vlada. Nositelj vize je nominiran za rad u profesiji koja se nalazi na dugoročnoj listi deficitarnih zanimanja. Ako postoji deficit pojedinaca koji imaju potrebne vještine za rad u određenim profesijama, australijska država ili teritorij može nominirati nositelja vize kako bi popunili deficit kvalificiranih radnika u njihovoj državi/ teritoriju.

Skilled Regional Provisional Podklasa 489

Ova viza omogućuje kvalificiranim osobama koje imaju potrebne vještine, život i rad u regijama Australije s niskim rastom populacije u vremenu od četiri godine.

Ova viza može voditi do trajne Skilled Regional visa (podklasa 887).

Postoje tri načina za dobivanje ove vize:

  • Produljen način (the Extended stay pathway)
  • Način pozivanja (the Invited pathway)
  • Način kasnijeg ulaska (the Subsequent entry pathway)

Ova viza može voditi do trajne Skilled Regional visa (podklasa 887).

Bitne informacije o Iseljeničkoj vizi za Australiju


Savjetovanje i priprema za Vize za Australiju

Savjetovanje možete zakazati svakog radnog dana u uredu u Makedonskoj 30 u Beogradu ili online putem Skype/Viber-a, a prije toga potrebno je popuniti upitnik procjene profila.

Adresa

Poslovni centar Eurocentar
Makedonska 30, Beograd 11000

Radno vrijeme

Pon-Pet: 09:00 - 17:00